Ciorba de burta la MC
- 1 os de vita(am avut rasol)
- 1 kg burta fasii (NU prefiarta)
- 3 cepe întregi
- 2 morcovi întregi
- 2 buc pastarnac
- 1 buc mica țelină
- 1 radacina de patrunjel
- piper boabe
- 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Separat , amestecam
- 5 gălbenușuri cu
- 600 ml smântână 24-35%grasime
într-un vas mai mare.
Luam zeama si temperam smântâna pana aceasta ajunge la temperatura celei din oala. Turnam compozitia peste cea din oala, apoi
- o capatana de usturoi pisat,
- otet dupa gust,
- gogosari in otet (cat doriti)
Ultima data am adaugat 2 morcovi rasi pe care in prealabil i-am sotat în tigaie cu puțin ulei si apa.
Se "drege"cu sare si piper.
Obligatoriu temperati amestecul din galbenuse si smantana (evitati astfel "branzirea").
Daca folositi burta prefiarta, fierbeti pe programul mentionat carnea de vita cu os, strecurati, apoi adaugati legumele si burta prefiarta pentru 10 minute pressure cook.
Urmati aceeasi pasi in continuare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu