Cornulete cu magiun de prune sau rahat
Cele mai bune cornulete din 4 ingrediente principale,fara lactate,oua.
Le-am umplut cu magiun prune si rahat.
Ingrediente:
- 250 ml ulei
- 125 ml bere (blonda)
- 550 gr faina
- 2 gr drojdie uscata (plic de 7 gr)
- vanilie
- coaja de lamaie (dupa gust)
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu drojdia, apoi cu restul ingredientelir, se framanta 2 minute, se acopera aluatul si se lasa acoperit 30 de minute.
Apoi se imparte in doua, se intinde foaie subtire (atentie sa nu se vada prin ea:)) se taie in forma de cruce apoi in diagonala sau taiati astfel incat sa obtineti triunghiuri, (intindeti foaia cerc si taiati in raze)
La baza fiecarui triunghi se aseaza o lingurita magiun sau rahat, se ruleaza strans.
Se coc la.160 grade cuptor preincazit fara ventilatie pana se rumenesc usor deasupra.
Atrag atentia ca aluatul va fi unul uleios tare, ba dupa cele 30 de minute va balti in ulei aproape, nu-i bai, in momentul in care il impartiti, luati fiecare bucata si framantati-o cateva secund3 pe masa si veti obtine un aluat neted usor de intins.
Fara ulei, fara faina pe masa in plus.
Comentarii
Trimiteți un comentariu