Biscuiti cu ovaz si coacaze deshidratate

 

Avand in vedere ingredientele folosite, sunt deliciosi, insist sa-i preparati.

Coacazele le-am luat din DM (ca si ingrediente:coacaze deshidratate si ulei floarea soarelui), se pot inlocui cu stafide.

In privinta oului, pentrucei ce nu puteti as combina banana+amidon.

Ingrediente biscuiti:

  • 160 gr fulgi ovaz
  • 90 gr tarate de ovaz
  • 120 gr faina secara am folosit (se poate si alba)
  • 2 oua 
  • 6 linguri miere (sau zahar brut, alb mai putin, evident, de 6 linguri)
  • 10 linguri ulei floarea soarelui
  • 100 gr  coacaze deshidrate
  • 5 gr praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 3 linguri apa


Mod de preparare:

Fulgii ovaz, taratele, faina se amesteca cu praful de copt, se adauga restul ingredientelor, se omogenizeaza bine aluatul, iar apoi se lasa 10 minutr la odihnit.

Pe masa puneti o foaie de copt, asezati bila de aluat, acoperiti-o cu a doua foaie de copt si intindeti cu sucitorul de grosimea a 1/2 de deget. 

Se decupeaza cu gura unui pahar, cat vreti de mare.

Se coc la 175 grade C, pana se rumenesc marginile putin, in jur de 20 minute.

Se scot pe un gratar la racit, se depoziteaza in vas sticla, cutie metal inchise ermetic pana la 2 saptamani.

Repet sunt deliciosi.

Nu modificati gramajele, timpii.

Pentru cine doreste se pot adauga alune macinate, nu le-am avut dar as fi pus cu nemiluita😂



Comentarii

Postări populare