Pilaf cu legume si stock de pui la MC


Si cel mai bun pilaf ever❤️

 Ingrediente, urmatoarele legume:

  • 2 morcovi (taiati felii subtiri)
  • 3 cepe (tocate cuburi)
  • 1/2 telina (cuburi)
  • 1 radacina patrunjel (cuburi)
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei galben/verde
  • 1 zuchini/dovlecel
  • 4-5 linguri ulei
  • 4 cani stock pui
  • 1 cana orez (Riso Scotii-Camolino folosec eu)
  • sare
  • piper
  • curry
  • turmeric
  • legume deshidratate (dupa gustul vostru)

Mod de preparare:

In vas am pus uleiul si am setat program brown, am asteptat afisarea timpului, apoi am adaugat legumele   (NU SI ZUCHINI/ sau DOVLECELUL), am amestecat din cand in cand pana la finalizarea programului, apoi orezul spalat in cateva ape si scurs, condimentele, stockul si zuchini, setat program rice 5 MINUTE.

Lasati sa se depresurizeze singura.

ATENTIE!

Daca nu respectati timpul va iesi un terci, nu bob cu bob.


Stock- ingrediente si mod de preparare:

Stockul se obtine daca fierbeti aripi, piept pui cu os pressiune 40 minute ×2.

Dupa care se strecoara si se congelaza per portie in pungi cu zipp 150 ml -200 ml.

Scoateti la nevoie. Practic rezulta o supa concentrata si se foloseste in general la tocanite, orez, paste...etc)

Cana folosita pentru orez va fi aceeasi folosita si pentru lichid.

In lipsa stock-ului, folositi apa desi gustos iese cu ce am mentionat.

La final patrunjel sau marar tocat.

Nu, nu este mult lichid, cand se raceste va absorbi tot lichidul.

Personal nu-mi place "uscat"





Comentarii

Postări populare