Pilaf cu legume si stock de pui la MC
Si cel mai bun pilaf ever❤️
Ingrediente, urmatoarele legume:
- 2 morcovi (taiati felii subtiri)
- 3 cepe (tocate cuburi)
- 1/2 telina (cuburi)
- 1 radacina patrunjel (cuburi)
- 1 ardei capia
- 1 ardei galben/verde
- 1 zuchini/dovlecel
- 4-5 linguri ulei
- 4 cani stock pui
- 1 cana orez (Riso Scotii-Camolino folosec eu)
- sare
- piper
- curry
- turmeric
- legume deshidratate (dupa gustul vostru)
Mod de preparare:
In vas am pus uleiul si am setat program brown, am asteptat afisarea timpului, apoi am adaugat legumele (NU SI ZUCHINI/ sau DOVLECELUL), am amestecat din cand in cand pana la finalizarea programului, apoi orezul spalat in cateva ape si scurs, condimentele, stockul si zuchini, setat program rice 5 MINUTE.
Lasati sa se depresurizeze singura.
ATENTIE!
Daca nu respectati timpul va iesi un terci, nu bob cu bob.
Stock- ingrediente si mod de preparare:
Stockul se obtine daca fierbeti aripi, piept pui cu os pressiune 40 minute ×2.
Dupa care se strecoara si se congelaza per portie in pungi cu zipp 150 ml -200 ml.
Scoateti la nevoie. Practic rezulta o supa concentrata si se foloseste in general la tocanite, orez, paste...etc)
Cana folosita pentru orez va fi aceeasi folosita si pentru lichid.
In lipsa stock-ului, folositi apa desi gustos iese cu ce am mentionat.
La final patrunjel sau marar tocat.
Nu, nu este mult lichid, cand se raceste va absorbi tot lichidul.
Personal nu-mi place "uscat"
Comentarii
Trimiteți un comentariu