Langosi cu mujdei



 Puneti cuva masinii de paine pe cantar si adaugati urmatoarele 

Ingrediente:

  • 200 gr smantana fermentata
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 lingura plina miere
  • sare
  • 1 lingura plina cu unt la temperatura camerei
  • lapte+apa pana ajungeti la cantitatea totala de 600 ml lichide
  • faina 650-950 grame 
  • 2 plicuri drojdie uscata (plic de 7 g)

Program framantare.

Mod de preparate:

Dupa ce termina de framantat, scoateti aluatul intr-un vas incapator in care ati pus in prealabil 1 lingura ulei, acoperiti si lasati la dospit.

Aluatul este lipicios la final.

Dupa dospire nu-l scoateti din vas si rupeti din el strict cat este necesar, adica o bila cat palma voastra.

Se intinde pe masa unsa cu ulei si se intinde cu mainile unse si ele cu ulei, nu foarte subtire.

Tigaie preincazita, coapte pe ambele parti.

Scoateti pe gratar sub prosop bumbac, asa le veti pastra pana la servire si dupa.

Ingrediente pentru mujdei:

  • O capatana usturoi, cateii de usturoi pisati, frectati cu sare
  • 1 lingurita otet
  • 4 linguri cu ulei (adaugate pe rand) ca la maioneza,apoi 
  • smantana fermentata cat mai grasa, minim 24%

Se ung si se presara mozzarella, branza burduf, telemea, ce doriti.







Comentarii

Postări populare