Iahnie de fasole, la SlowCooker

 


Ingrediente pentru iahnie:

  • 500 g fasole uscata
  • 4 cepe potrivite
  • 2 ardei capia rosu
  • 2 ardei verzi/ galbeni
  • 3 căţei usturoi
  • 400 ml bulion
  • 1 foaie dafin
  • 2 morcovi
  • 1 linguriţă cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 linguriţe boia dulce
  • 2 lingurire boia afumata
  • 1 lingura miere
  • ulei 
  • pătrunjel
  • mărar

Mod de preparare:

Fasolea se spala si se lasa la hidratat peste noapte.

A doua zi se arunca apa in care a stat, apoi se adauga alta, lasata pe aragaz sa dea cateva clocote.

Separat ceapa se soteaza in ulei cu doua linguri apa, se adauga ardeiul si morcovul, se lasa si ele cateva minute.(eu am facut-o direct in vasul SlowCooker+lui, atentie doar duraceramic), dupa care am adaugat fasolea scursa de apa, pasta de rosii, toate condimentele (NU SI USTUROIUL), apa calda cat sa nu mai vedeti boabele, deci un pic peste.

Timp estimat :  3h30' modul high 

Timpul poate sa difere in functie de fasole, SlowCooker.

La final usturoiul pisat si verdeata tocata.



Comentarii

Postări populare