Pui KFC
Ingrediente:
- 60 g unt
- zeamă de lămâie de la 1/2 lamaie
- 2 lingurite sos de soia
- 1 punga fulgi porumb (fortza punga mov am fol eu)
- 2 lingurite pudră de usturoi
- 1 lingurita ceapă pudră
- 2 lingurite boia dulce
- 2 lingurite boia afumata
- 1 lingurita măghiran uscat
- 1 /2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita salvie pudră (optional,e n am pus)
- 1 lingurita pudră de chilli (optional)
- 1 lingurita oregano
- faina (cat sa formeze un aluat curgator textura smantanii grase,astefl incat sa ramana pe bucatile de pui)
- 2 ouă
- pui (am folosit muschiuleti file Fragedo)
- 1/2 ceasca lapte bătut/covăsit/kefir
- 1 lingurita busuioc uscat
Mod de preparare:
Ouale se bat, se adauga kefirul, untul la temperatura camerei,toate condimentele se omogenizeaza, apoi se adauga faina.
Bucatile de pui se pun in acest amestec cu folie plastic deasupra si se dau la rece cat de mult puteti, dupa care fulgii se zdrobesc grosier si se tavalesc bucatile de pui
Ouale se bat, se adauga kefirul, untul la temperatura camerei,toate condimentele se omogenizeaza, apoi se adauga faina.
Bucatile de pui se pun in acest amestec cu folie plastic deasupra si se dau la rece cat de mult puteti, dupa care fulgii se zdrobesc grosier si se tavalesc bucatile de pui
În vas SlowCooker tapetat cu hartie de copt si unsa cu ulei puneti bucatile de pu,i dupa care stropiți și pe deasupra cu putin ulei. Puneti un prosop absorbant sub capac.
Timp estimat setati la 2 h si 15 min modul high
Timp estimat setati la 2 h si 15 min modul high
La jumatatea timpului se intorc pe partea cealalta.
Serviti cu usturoi frecat cu ulei ,sare,putin otet un strop si smantana,optional marar
!!!!!!! Pentru APLV in loc de unt/kefir veti folosi untura si mustar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu