Placinta frageda cu mere si kiwi
Ingrediente Blat/foi:
- 500 gr faina plus o diferență de 50-80 gr daca este cazul.
- 200g unt moale 82%grasime
- 150g smântână
- 1 ou
- 2 linguri de zahăr brut DAR BRUT SA FIE
- Extract vanilie
- 1 plic praf de copt
- sare
- Mere 1 kg/
- kiwi cate vreti
- scorțișoara
- zahar brut
Mod de preparare:
Untul se mixează cu zahărul până devine crema, se adaugă vanilia si oul, se continua mixarea, apoi se adauga smântână,
Se adaugă sarea si faina cernuta si amestecate cu praful de copt.
Se frământa doar până se înglobează faina, nu mai mult.
Se împarte aluatul in doua părți egale, se înfoliază și se dă la rece până sunt gata merele.
Merele se curata de coaja se dau pe răzătoarea mare, se stropesc cu lamaie, se adaugă zaharul BRUT, cat doriți și în functie de dulceata merelor.
Se încinge o tigaie non stick și se adaugă acest amestec, preț de câteva minute.
Între două foi de copt se pune prima bila se întinde cu sucitorul, daca tineti la stylling decupați cu ajutorul unei farfurii întinse sa fie perfect pe margini, daca nu sus in SlowCooker direct cu foaia de copt(cea de jos), se presară puțin pesmet sau gris și apoi merele, același procedeu cu a doua foaie.
Timp estimat: 2 h 20 minute, cu prosop absorbant.
Comentarii
Trimiteți un comentariu